Eläinten huumorintaju

Keskustelua kaikesta maan ja taivaan välillä. Voit lukea viestejä rekisteröitymättä mutta osallistuaksesi keskusteluun sinun täytyy rekisteröityä.

Eläinten huumorintaju

ViestiKirjoittaja Täti Moonika » 24.09.2016 14:03

Olen useamman kerran törmännyt sellaiseen ilmiöön, että ihmiset kehuvat lemmikkejään hyvin huumorintajuisiksi, mutta eivät kuitenkaan osaa kertoa mitään konkreettista esimerkkiä, miten huumori ilmenee. Kertokaa! Varmasti eläimilläkin on monen laatuista huumoria eikä se kaikki välttämättä avaudu ihmisille, mutta kyky huvittua osoittaa joka tapauksessa eläimen (kuten ihmisenkin) älykkyyttä.

Nuorena ratsastin ja hoidin aika vekkulia hevosta. Talvella käytin paksuja turkisvuorisia rukkasia ja hevosella oli tapana salamannopeasti napata rukkasen kärki hampaittensa väliin. Se ei ikinä satuttanut sormiani, mutta puri rukkasen kärkeä niin lujasti, etten voinut vetää kättäni pois ennen kuin muksautin sitä toisella kädellä turpaan. Heppa ei pannut muksausta pahakseen - onhan hevosten keskinäinenkin leikki usein hieman kovaotteisempaa kuin ihmisillä.

Muita omakohtaisia kokemuksia eläinten huumorista ei tule mieleen, mutta jostain aikakauslehdestä luin kerran jutun, jossa koiran huumorintaju oli hyvin ihmismäistä. Eräs sokea nainen oli jo vähällä luopua opaskoirastaan ennen kuin se lopulta oppi suhtautumaan työhönsä vakavasti. Opastettavan oma huumorintaju oli monta kertaa koetuksella, kun koira ohjasi hänet istuutumaan yleisellä paikalla roskakoriin tai vieraan miehen syliin... :lol:
Täti Moonika
 
Viestit: 470
Liittynyt: 18.01.2016 16:06

Paluu Yleinen keskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron