Sivu 1/9

Kuukupit

ViestiLähetetty: 23.05.2016 19:22
Kirjoittaja Siipienkeli
Ajattelin, että voisin aloittaa aiheen kuukupeista yleisesti, ihan kiukutteluja ja fiilistelyjä myöten.

Oma asiani tätä koskien on, että ostin itselleni pienen Lunette Cynthian. Adoption announcement! Se on oikein kiva, sopiva loppukuukautisiin, pehmeä, saa helposti paikalleen, vaikka ei olekaan enää liukkautta niin paljon.

Re: Kuukupit

ViestiLähetetty: 24.05.2016 17:33
Kirjoittaja ampiainen
Mulla on edelleen käytössä seitsemän vuotta sitten ostettu pienempi Lunette, antennin oon leikannut kokonaan pois. Todennäköisesti hankin tilalle samanlaisen, kun tuosta kuksasta joskus aika jättää, tykkään tuosta tosi paljon! Joskus olen miettinyt isomman kupin hankintaa runsaiden vuotopäivien varalle, mutta tarve ei kai ole kovin suuri, kun en ole saanut aikaiseksi. Minkä värisiksi ne värilliset kupit muuten tummuu? Tuo mun alunperin väritön kuppi on nykyään kellertävä/rusehtava. Vähänhän se vaalenee Neo amiseptillä hinkaten, mutta vain vähän.

Re: Kuukupit

ViestiLähetetty: 24.05.2016 19:12
Kirjoittaja sunrise
Ampiainen..
Joku muistaakseni sanoi, että, kun laittaa kuukupin vaikka ikkunalle, mutta ei suoraan auringonvaloon, niin
se näyttää jonkin ajankuluelta aivan kuin uudelta.
Ja myöskin ruokasoodalitkulla hinkkaamalla sen saisi takaisin entisen väriseksi.
Mutta huom huom..en ole varma, joten joku nyt varmistaisi nämä asiat. :)

Re: Kuukupit

ViestiLähetetty: 24.05.2016 21:56
Kirjoittaja ampiainen
^ Soodaseoksella hinkkausta olen joskus kokeillutkin, samoin kuin etikkakylvetystä. Kokemukseni mukaan kaikki noi auttaa kyllä jonkun verran, mutta ei se kuppi kyllä täysin ole puhdistunut, ainakaan mulla. Tai sitten en vaan ole hinkannut riittävän pitkään :D Ikkunalautaa voisin kyllä kokeilla.

Sinänsä kupin värjäytyminen ei haittaa, kun itse tiedän sen olevan puhdistettu, mutta näyttäähän se vähän ällöltä. MIetin sen värillisen kupin värjäytymistäkin lähinnä siitä kulmasta, että kun jo väritönkin kuppi tummuu tuon verran, niin minkälaiseksi mahtaakaan muuttua jo valmiiksi värillinen kuppi.

Re: Kuukupit

ViestiLähetetty: 24.05.2016 22:13
Kirjoittaja starz
Minulla on pinkimpi Lunette Cynthia, on sen sävy vähän ruskeampaan päin muuttunut vuosien mittaan, mutta ei se niin "ällö" ole kuin aiempi väritön.

Re: Kuukupit

ViestiLähetetty: 28.05.2016 14:04
Kirjoittaja annad
Mulla alkoi menkat 2kk sitten ja ostin MeLunan Shorty S kuukupin, mutta en siis MILLÄÄN saa sitä laitettua kunnolla paikalleen! Mulla oli mini-tamponinkin kanssa jo tosi vaikeeta kun se sattuu... Käytän nyt pakosta kertasiteitä. Onko mitään kokemuksia että meneekö kuppi vanhempana helpommin? Oon vasta 12 v. Onko kestositeissä mitään järkeä?

Re: Kuukupit

ViestiLähetetty: 28.05.2016 14:33
Kirjoittaja sunrise
Minusta nyt ei varmaan ole paljon apua, mutta todellakin noin nuorella voi olla vaikeuksia
saada kuppia oikein asennettua, koska ahtaat paikat vielä 12vuotiaalla, mutta heti ei kuitenkaan kannata lannistua.
Kenties jännität liikaa, jolloin kupin paikalleen laittaminen on tuskaa, eli kannattaa nyt
vain yrittää rauhassa yrittää asetella kuppia paikalleen eikä luovuttaa heloplla, koska oikea tekniikan
oppiminen tapahtuu siinä muutamien kupittelukuukausien aikana.
Katsoppa tuosta linkistä apukeinoja kupin asetteluun. On vanhan kuppikunnan niksinurkka.

https://web.archive.org/web/20150131015 ... sivu=kikat

Esim. liukasteen käyttö kupissa todellakin voisi auttaa kupin paikalle laittoa.
Laittakaa nyt viisaammat parempia neuvoja.

Re: Kuukupit

ViestiLähetetty: 28.05.2016 15:30
Kirjoittaja annad
Kiitos avusta! Oon koittanut kaikkia eri tapoja ja yrittänyt rentoutua jne mutta ei vaan onnistu. Sattuu vaan tosi paljon kun yrittää. :( Mua harmittaa tosi paljon noiden kertakäyttösiteiden käyttäminen. Olisko mitään vinkkejä kestositeilyn aloittamista varten?

Re: Kuukupit

ViestiLähetetty: 23.06.2016 22:30
Kirjoittaja Juulikuppi
ampiainen kirjoitti:^ Soodaseoksella hinkkausta olen joskus kokeillutkin, samoin kuin etikkakylvetystä. Kokemukseni mukaan kaikki noi auttaa kyllä jonkun verran, mutta ei se kuppi kyllä täysin ole puhdistunut, ainakaan mulla. Tai sitten en vaan ole hinkannut riittävän pitkään :D Ikkunalautaa voisin kyllä kokeilla.

Sinänsä kupin värjäytyminen ei haittaa, kun itse tiedän sen olevan puhdistettu, mutta näyttäähän se vähän ällöltä. MIetin sen värillisen kupin värjäytymistäkin lähinnä siitä kulmasta, että kun jo väritönkin kuppi tummuu tuon verran, niin minkälaiseksi mahtaakaan muuttua jo valmiiksi värillinen kuppi.
Luulisin, että kuppi väristä riippumatta kääntyy ruskeaan päin (kaikkiin tule kellertävän ruskea vivahde). Siksi ostin oman MeLunani punaisena. Toinen vaihtoehto (sininen) olisi varmaan muuttunut aika epämääräisen näköiseksi.

Re: Kuukupit

ViestiLähetetty: 03.10.2016 17:01
Kirjoittaja anni
Mullakin tulee kuppiin aika helposti pinttymiä, itsellä käytössä Luneten Cynthia. Oon kuitenkin saanut aina kaikki värjäymät pois tosi hyvin, kun lisään joskus keitinveteen 1/10 etikkaa. Sitten keittelen kuppia noin 5 minuuttia ja pyyhin liat pois sienellä/rätillä. Toimii :)