Tämä on Saksalaisen Hintz(in) tummaa 100% kaakaojauhetta, jonka rasvapitoisuus on 10-12% ja
siis makeuttamatonta kaakaojauhetta.
Viileässä ja kuivassa siis pitäisi säilyttää, joten voisihan sen toisen testiksi heittää pakkaseen
tai muuten vaan pitää jääkaapissa tiiviisti suljettuna.
Tai sitten vaan pitää tehdä tosi paljon kaikkea mihin tulee kaakaojauhetta.
Tässä käytin viime viikolla yhden pienen purkin tomattipyrettä ruokaan minkä parasta ennen
oli mennyt jo 3kk sitten, mutta ihan hyvää sekin vielä oli.
Toi päärynä juttu on outo, mutta eikös ne poimita ulkomailla pois puista jo, kun ne on vielä raakoja ja niissä
olisi sitten jotain happoja jäljellä, ennenkuin niiden kypsyminen poistaisi sen.
Oikeastaan ei harmainta aavistustakaan, mutta itsekin voisin epäillä juuri niitä kaiken maailman säilöntäaineita hedelmien pinnassa.