Sivu 1/2

Kysymyksiä foorumista

ViestiLähetetty: 16.01.2016 12:11
Kirjoittaja Sea
Vaikka phpBB-foorumit ovat jossain määrin tuttuja, en ihan käsitä tämän uuden foorumin rakennetta. :oops: Siis tuo Kirsti-Torsti-Walter-keskustelualue esimerkiksi. Onko se oma keskusteluhuoneensa? Pitäisikö sinne pystyä postaamaan uusia keskusteluketjuja vai tarvitseeko siihen lisää oikeuksia? Tänne yleiseen keskusteluun nähtävästi pääsin postaamaan. Saako noita kaikkia keskusteluhuoneita näkymään foorumin etusivulla? Vai olenko vain liian vanhanaikainen. :P

Myöskään avataria en pystynyt lisäämään koska en saanut kuvaa mitenkään pienennettyä tarpeeksi pieneen tiedostokokoon, vaikka tallensin sen gif-muodossa... Osaako joku vinkata siinä?

Re: Kysymyksiä foorumista

ViestiLähetetty: 16.01.2016 12:31
Kirjoittaja Raunis
Avatar kannattaa ladata ensin ulkoiselle palvelimelle (esim. imgur) ja linkittää sieltä profiiliin! Imgurista tykkään, koska se on simppeli ja toimii ilman rekisteröitymistäkin, painaa vaan ylhäältä upload images ja seuraa ohjeita. Jos kuvaan tahtoo päästä käsiksi myöhemmin, kannattaa tehdä sivustolle käyttäjätunnus :) Imgurista kopioidaan avatarta varten siis oikealta se osoite, jonka yläpuolella lukee "Direct link" ja se liitetään avatar-asetuksissa "Linkitä toiselta sivustolta" -kohtaan.

Kirstitorstialue on joo ikään kuin oma alueensa tämän alueen sisällä, mutta nähtävästi rivijäsenillä ei ole oikeutta tehdä sinne uusia käyttäjiä - tämän voisi riinuliinu ehkä fiksata? Sitä ei iirc saa näkymään etusivulla, vaan siihen pääsee käsiksi vain tulemalla Yleiseen keskusteluun ensin.

Re: Kysymyksiä foorumista

ViestiLähetetty: 17.01.2016 12:54
Kirjoittaja riinuliinu
Nyt on tuo Kirsti/Torsti/Walter de Camp omana ketjunaan ja pitäisi voida kommentoida... Ja siis mähän en oikein osaa näitä juttuja vaan opettelen tässä sitä mukaa kun uutta ilmenee :D .

Re: Kysymyksiä foorumista

ViestiLähetetty: 17.01.2016 16:49
Kirjoittaja Sea
^ Ainakin kysymysten laitto on simppeliä kun se on vain omana ketjunaan. Mutta se oli kyllä ihan hyvä idea että se olisi ollut omana huoneenaan, koska sinne tulee kysymyksiä niin paljon eri asioista!

Tuosta avatar-asiasta... Ajattelin vaan että jos sitä foorumille ladattavan kokoa on mahdollista yhtään kasvattaa, se olisi hyvä juttu. En nimittäin jaksanut tehdä tunnuksia vain sen takia mihinkään. :oops: Mutta en tiennytkään, että tuonne imguriin pystyi lataamaan ilman tunnuksia. Kiitos vinkistä, tein niin ja nyt pitäisi avar-asiankin olla kunnossa.

Re: Kysymyksiä foorumista

ViestiLähetetty: 08.02.2016 19:35
Kirjoittaja Tiina
Mä nyt nähtävästi tarvisin jonkun ohjeistaan ihan kädestä pitäen miten ton avatarin saa laitettua - muistui juuri mieleen miksi en oo vaihtanut sitä vuosiin.

Latasin kuvan tonne imguriin kuten suositeltiin. Noh, sehän antaa neljä eri linkkiä, joista pitäisi valita. Lisäksi foorumin avatar-kohdassa on kaksi eri paikkaa, jonne ton linkin voisi laittaa. Kävin kaikki vaihtoehdot läpi. Yleisesti vastaus oli "antamasi linkki on epäkelpo", paitsi kerran se valitti koosta, joten etsin pienemmän kuvan. Mutta eikös ton imgurin pitänyt jotenkin poistaa koko-ongelma? Anyway, pienemmästä kuvastakaan ei ole mitään iloa kun linkkini on edelleen epäkelpo.

Joten ollaan sitten edelleen ilman avataria.

Re: Kysymyksiä foorumista

ViestiLähetetty: 09.02.2016 05:48
Kirjoittaja Raunis
Imgurista laitetaan toisiksi ylin linkki, sen päällä tosiaan pitäis lukea "Direct link", ja profiilissa se laitetaan kohtaan "Linkitä toiselta sivustolta". Jos pienensit kuvaa imgurin avulla (tai käytit imgurin Edit-toimintoa muuten), niin silloin se linkki ei toimi, koska imgur laittaa sinne perään sellaisen idioottimaisen "?1"-päätteen ja phpbb ei ilmeisesti ymmärrä tuota kysymymerkkiä. Silloin kannattaa tallentaa se pienennetty/muokattu kuva uudelleen koneelle ja ladata uudelleen imguriin, jotta sille saa "tuoreen" linkin.

Re: Kysymyksiä foorumista

ViestiLähetetty: 09.02.2016 19:58
Kirjoittaja riinuliinu
Suurentelin vähän tuota avattaren maksimikokoa, en oikein hahmota noita pikselikokoja mutta laitoin 250 x 250 pikseliä ja 8000 bittiä :D ihan hatusta vetäisin.

Re: Kysymyksiä foorumista

ViestiLähetetty: 05.04.2016 13:42
Kirjoittaja eve
Onko täällä muita keskustelualueita kuin Tervetuloa foorumille ja Yleinen keskustelu? Mulla ei ainakaan näy :(

Re: Kysymyksiä foorumista

ViestiLähetetty: 05.04.2016 20:25
Kirjoittaja sunrise
EVE^^
On täällä Salainen Puutarha, johon käyttäjältä vaaditaan min.20viestiä täällä ***. Joten pistäpä Riinuliinulle viestiä, niin hän lähettää sulle salasanat.

Editoin hieman, t. riinuliinu

Re: Kysymyksiä foorumista

ViestiLähetetty: 06.04.2016 09:03
Kirjoittaja eve
Okei, kiitos oikein paljon! :)