Kysy Kirstiltä/Torstilta/Walter de Campilta

Keskustelua kaikesta maan ja taivaan välillä. Voit lukea viestejä rekisteröitymättä mutta osallistuaksesi keskusteluun sinun täytyy rekisteröityä.

Re: Kysy Kirstiltä/Torstilta/Walter de Campilta

ViestiKirjoittaja sunrise » 13.01.2017 16:36

Okei Kiits Starz ja Täti Moonika :)
Rohkenen sitten kokeilla tuota jogurtin valutusta suodatinpaperin läpi ja joskus keväisellä,
kun huoneetkin lämpimämmät, niin tuota ensin huoneenlämmössä ja sitten uunin juttua.
Ei kait se makun niin hirveästi eroa..toivottavasti. :D
Avatar
sunrise
 
Viestit: 97
Liittynyt: 31.12.2015 15:58

Re: Kysy Kirstiltä/Torstilta/Walter de Campilta

ViestiKirjoittaja Täti Moonika » 14.01.2017 13:35

^ Koska jogurtti on jo valmiiksi hapanta, se ei tarvitse huoneenlämpöä hapattamiseen kuten maito. Sen voi valuttaa vaikka jääkaapissa niin pysyy raikkaana eikä lähde väärät bakteerit lisääntymään!
Täti Moonika
 
Viestit: 208
Liittynyt: 18.01.2016 16:06

Re: Kysy Kirstiltä/Torstilta/Walter de Campilta

ViestiKirjoittaja sunrise » 14.01.2017 15:11

Joo tuo Marttojen sivuilla oleva ohje on rahkan tekoon pelkästä maidosta mitä
voisi sitten myöhemmin kokeilla. Jogurtti kuitenkin on jo itse melkein rahkaa.
Jogurtista nesteet valuttamalla pääsee helpommalla ja laitan jääkaappiin ja toivottavasti ei sitten ainakaan saa
ruokamyrkytystä.
Mielenkiinnosta kysyn, että mitä on KIESA?
En ole ikinä koko sanasta edes kuullutkaan.
Avatar
sunrise
 
Viestit: 97
Liittynyt: 31.12.2015 15:58

Re: Kysy Kirstiltä/Torstilta/Walter de Campilta

ViestiKirjoittaja Täti Moonika » 16.01.2017 11:53

sunrise kirjoitti:Mielenkiinnosta kysyn, että mitä on KIESA?

Karjalainen perinneruoka, hapatettu kaurakiisseli. Ilmeisesti sanan käytössä on pieniä alueellisia eroja - se voi tarkoittaa myös sitä hapatettua suurusta, josta kiisseli keitetään tai myös ohrasta ja rukiista keitettyä kiisseliä. Lähinnä kyseessä on maidoton jogurtin vastine. Alun perin hapattamiseen on käytetty leivän juurta, eli tuo heralla hapattaminen on oma versioni.
Täti Moonika
 
Viestit: 208
Liittynyt: 18.01.2016 16:06

Re: Kysy Kirstiltä/Torstilta/Walter de Campilta

ViestiKirjoittaja ampiainen » 20.04.2017 06:28

Mitkäs olivatkaan hyviä keinoja hienhajun poistamiseksi mineraalidödöstä? Harmittaa, kun toi pötkylä on vieläpä suhteellisen uusi ja ruvennut yhtäkkiä dunkkaamaan aivan karmealle. Etikalla pyyhkimistä kokeilin jo, laihoin tuloksin. :(
ampiainen
 
Viestit: 16
Liittynyt: 23.05.2016 20:58

Re: Kysy Kirstiltä/Torstilta/Walter de Campilta

ViestiKirjoittaja Täti Moonika » 20.04.2017 12:01

^ Minä olen aivan yksinkertaisesti hangannut kädellä kiven pintaa vesihanan alla niin että pintakerros liukenee pois. Toki kuluminen lyhentää kiven käyttöikää, mutta minusta on parempi poistaa "saastunut" osa kuin yrittää poistaa hajua säästeliäästi.
Täti Moonika
 
Viestit: 208
Liittynyt: 18.01.2016 16:06

Re: Kysy Kirstiltä/Torstilta/Walter de Campilta

ViestiKirjoittaja ampiainen » 20.04.2017 15:16

Täti Moonika kirjoitti:^ Minä olen aivan yksinkertaisesti hangannut kädellä kiven pintaa vesihanan alla niin että pintakerros liukenee pois. Toki kuluminen lyhentää kiven käyttöikää, mutta minusta on parempi poistaa "saastunut" osa kuin yrittää poistaa hajua säästeliäästi.


Okei. Mäkin kyllä aina huuhtaisen dödön pinnan käytön jälkeen ja hankaan pyyhkeeseen juuri sillä ajatuksella, että pinta vähän kuluisi pois, mutta pitääpä kokeilla tarmokkaampaa käsittelyä. En oo ennen törmännyt näin tymäkkään ja sitkeään hajuun näissä dödöissä, ja käyttökokemusta on kuitenkin jo ainakin kahdeksan vuoden ajalta. Oon samaa mieltä, että mieluummin poistaa hajustuneen pinnan sitten kunnolla.
ampiainen
 
Viestit: 16
Liittynyt: 23.05.2016 20:58

Re: Kysy Kirstiltä/Torstilta/Walter de Campilta

ViestiKirjoittaja Mewril » 23.04.2017 21:55

^Jos vesi ei auta, niin hiomapaperilla saa varmaan lähtemään sitä pintaa hyvin.
Mewril
 
Viestit: 67
Liittynyt: 06.01.2016 22:14

Edellinen

Paluu Yleinen keskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa